«Все робиться з якоюсь метою, будь-яка дія веде до результату.

І цей результат повинен виправдовувати витрачені на нього зусилля»

 Джеймс Керол, письменник

 Нещодавно відбулись Загальні збори Учасників Телекомпалати України. Дата проведення Загальних зборів та засідання Ради, що досить символічно, співпала з 11-ою річницею існування Асоціації. Проте святковому настрою передувала цілком робоча атмосфера, адже в пріоритеті були такі першочергові питання, як:

  • Аналіз виконання KPI_TelPU на 2018;
  • Підбиття підсумків діяльності Асоціації за перше півріччя;
  • Обговорення та формування позиції Телекомпалати України щодо актуальних проблем галузі;
  • Зміни у складі Учасників ТелПУ.

На початку року Телекомпалата України разом з презентацією майбутніх цілей та завдань також анонсувала впровадження нової системи розподілу виконаної роботи строго за одним із затверджених KPI (KPI_TelPU#1, KPI_TelPU#2 тощо). Таке нововведення дало нам змогу кількісно та якісно проаналізувати співвідношення ефективності власних дій та витраченого на них часу. Для прикладу, за шість місяців представники Телекомпалати України взяли участь у більше, ніж 60 заходах, пов’язаних з виконанням KPI (галузеві конференції, публічні обговорення, засідання робочих груп, внутрішні зустрічі, тощо), що в багатьох випадках дало змогу привернути увагу до галузевих проблем, поділитися досвідом, висловити позицію Асоціації, а інколи й допомогти телеком-індустрії уникнути «небажаних змін».

Після розгляду результаті присутні Учасники Асоціації напрацювали спільну позицію щодо ряду індустріальних актів співробітництва та саморегуляції, законопроекту № 6688, Національного Плану розвитку широкосмугового доступу до Інтернету та інших актуальних тем, що безпосередньо мають вплив на майбутнє ІКТ-індустрії.

Також суттєвою подією у житті Асоціації стало приєднання до складу Телекомпалати нової компанії – Google Україна – у якості Дійсного учасника ТелПУ. Щиро вітаємо колег та сподіваємось на результативну взаємодію в майбутньому!

Тетяна Попова, Голова Ради Телекомпалати, розповідає наступне: «Кожного дня сферу цифрових комунікацій чекають нові зміни та сюрпризи, на які необхідно оперативно реагувати, аби далі мати змогу впиливати на хід історії. Такі живі зустрічі учасників нашої Асоціації – це, в першу чергу, можливість озвучити свої погляди на існуючу ситуацію, можливість почути думки колег і вже разом вирішити як та куди рухатись далі. Вступ «Гугл Україна» відкриває нові перспективи, особливо щодо співробітництва у питанні копірайту та захисту авторських прав, тим паче,  ми вже маємо позитивний досвід взаємодії та організації спільних заходів з колегами. Сподіваюсь, й інші гравці ринку телекомунікацій, що поділяють наші погляди, теж долучяться до роботи, адже консолідація думок та зусиль – запорука успіху».

KPI_TelPU#8