№ 2491 від 09.09.2020

Міністерство цифрової трансформації

вул. Ділова, 24, м. Київ, 03150

Щодо зауважень та пропозицій до проєкту

«Національної стратегії розвитку ШСД»

Та «Плану заходів» на її виконання

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка є об’єднанням провідних постачальників конвергентних послуг у сфері цифрових комунікацій, що створене з метою саморегулювання, сприяння розвитку в Україні сфери цифрових аудіовізуальних послуг, цифрових медіа та Інтернет, звертається з приводу наступного.

На офіційному веб-сайті Міністерства цифрової трансформації було розміщено проєкти «Національної стратегії розвитку ШСД» та «Плану заходів» на її виконання з метою їх громадського обговорення, яке триватиме до 10 вересня.

Так, за результатами здійсненого аналізу положень вказаних Проєктів надсилаємо зауваження та пропозиції, які просимо врахувати під час підведення підсумків громадського обговорення із залученням, у тому числі, представників Асоціації.

Крім того, звертаємо увагу, що під час розробки та підготовки положень проєкту «Національної стратегії розвитку ШСД» необхідно враховувати й положення Законопроєкту «Про єлектронні комунікації» (рестр. № 3014 від 05.02.2020), який Верховною Радою України прийнято вже в першому читанні.

Оскільки, саме вказаним Законопроєктом концептуально змінюються підходи у питаннях регулювання та надання послуг доступу до Інтернет, вводиться таке поняття як «універсальна послуга» та інше. Вважаємо, що положення  проєкту «Національної стратегії розвитку ШСД» повинні узгоджуватися із вказаним Законопроєктом.

Довідково зазначаємо, що зауваження та пропозиції також надіслано на електронну адресу babiyuk@thedigital.gov.ua.

 

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                              Т.В. Попова