Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку

Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики

Кабінет Міністрів України

 

Щодо законопроекту реєстр. № 5132

 

Телекомунікаційна палата України, яка об’єднує легальних гравців ринку цифрових комунікацій України, звертається з приводу наступного.

У Верховній Раді України зареєстровано за № 5132 від 15.09.2016 проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (далі – Законопроект), до якого вже Телекомпалатою України надсилалися листи із обґрунтованими запереченнями щодо його прийняття, оскільки підвищення рентної ставки за користування радіочастотним ресурсом у 489 разів для обмеженого кола операторів призведе до встановлення неконкурентних та дискримінаційних умов.

Зазначаємо, що задекларована політика стимулювання розвитку перспективних технологій не має нічого спільного зі спробою примусово звільнити частоти для проведення тендера, шляхом підвищення податків для окремих операторів. Будь-які зміни в податковій політиці повинні бути економічно обґрунтовані, проте таке обґрунтування відсутнє.

Враховуючи вищевикладене, просимо врахувати пропозиції, що додаються та не допустити прийняття проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (реєстр. № 5132 від 15.09.2016), оскільки його прийняття призведе до погіршення інвестиційного клімату в Україні та зменшення дохідної частини Державного бюджету України.

 

 

З повагою

Голова Ради Асоціації Т.В. Попова

Пропозиції до законопроекту