21 липня 2016 в офісі Телекомпалати України відбулась нарада щодо змісту прийнятого Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», а також змін до його статті 13. У зв’язку з прийняттям зазначеного закону виникає ряд проблемнихпитань щодо доступу до об’єктів ОСББ для операторів та провайдерів.

Тому учасники наради прийняли наступні рішення:

– щодо звернення до Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку з проханням активізувати роботу стосовно проекту Закону України «Про доступ до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики для розвитку телекомунікаційних мереж» (№ 4159 від 26.02.2016) та винести його в сесійний зал вже у вересні ц.р. для подальшого прийняття. Оскільки, саме його нормами врегульовано загальні принципи до розрахунку плати за доступ до об’єктів інфраструктури всіх форм власності шляхом прийняття методики розрахунку плат. Адже в питаннях встановлення плати дії ОСББ маютьнесистемний та хаотичний характер, що призводить до удорожчання витрат на доступ до таких об’єктів.

– щодо напрацювання єдиної позиції до розробленої ДІПРОЗВ’ЯЗКОМ (на замовлення КП КЖСЕ) Методики розрахунку плати за доступ та розміщення телекомунікаційних мереж.

– щодо взаємодії з асоціаціями ОСББ та органами місцевого самоврядування з питань налагодження системної роботи з розміщення телеком.мереж.