Від 24.05.2022 № 2681

Голові Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Завітневич О. М.

Голові Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності

Іонушас С. К.

Голові Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації

Крячко М. В.

 

Народним депутатам України:

Бакумову О.С. 

Мамка Г. М. 

Бужанському М. А.

Колєву О. В.

Неклюдову В.   М. 

Безугла М.  В. 

Федієнку О.П.

Щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України

щодо удосконалення правових основ організації та здійснення контррозвідувальної діяльності

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка об’єднує учасників ринку електронних комунікацій, звертається з приводу наступного.

На сайті Верховної Ради України оприлюднено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових основ організації та здійснення контррозвідувальної діяльності в Україні» від 25.04.2022 № 7267-1.

Законопроект підготовлено з метою посилення спроможності органів, що мають у своєму складі контррозвідувальні підрозділи, щодо протидії розвідувально-підривній та терористичній діяльності спеціальних служб держави-агресора та її сателітів під час дії воєнного стану, у тому числі з використанням гібридних форм та методів (колаборантів, зрадників, кримінальних елементів тощо) ведення підривної діяльності проти України, Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також розшук осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, у тому числі у зв’язку із збройним конфліктом, воєнними діями.

Разом з тим, проаналізувавши законопроект, асоціація пропонує удосконалити окремі його положення. А тому, просимо підтримати пропозицію асоціації та включити відповідні норми у остаточну редакцію законопроекту. Порівняльна таблиця додається.

        З повагою

        Голова Ради Асоціації                                                     Тетяна Попова