Від 20.05.2022 № 2680

Голові Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики

Потураєву М. Р.

Народним депутатам – ініціаторам законопроекту

Санченку О. В.  

Ткаченку М.М. 

Богуцькій Є.П.

Корнієнку О.С.  

Боблях А.   Р. 

Кравчук Є. М. 

Скрипка Т. В. 

Щодо проекту Закону України № 7273-1 

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка об’єднує учасників ринку електронних комунікацій, звертається з приводу наступного.

На сайті Верховної ради України оприлюднено проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора» від 20.04.2022 № 7273-1.

Основною метою законопроекту визначена повна та безстрокова заборона публічного виконання, публічного показу, публічної демонстрації, публічного сповіщення фонограм, відеограм та музичних кліпів, що містять виконання музичного недраматичного твору з текстом, здійснене співаком – громадянином Російської Федерації та/або вироблені фізичною або юридичною особою – резидентом Російської Федерації. Вказана мета підтримується асоціацією.

Разом з тим, проаналізувавши законопроект асоціація пропонує удосконалити окремі його положення. А тому, просимо підтримати пропозицію асоціації та включити відповідні норми у остаточну редакцію законопроекту.

        З повагою

        Голова Ради Асоціації                                                     Тетяна Попова