Лист від 28.09.2020 № 2510

Голові Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації

Крячку М.В.

 

Щодо необхідності прийняття у другому читанні

проєкту Закону реєстр. № 3014 від 05.02.2020

Шановний Михайле Валерійовичу!

Телекомунікаційна палата України, яка об’єднує легальних гравців ринку цифрових комунікацій України, звертається з приводу наступного.

Асоціація «Телекомпалата України» та інші профільні об’єднання були активними учасниками робочої групи, які працювали на базі Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації над текстом проєкту Закону «Про електронні комунікації» (реєстр. № 3014 від 05.02.2020) (далі – проєкт Закону).

Так, вказаний проєкт Закону 16 червня 2020 року було підтримано народними депутатами та прийнято у першому читанні, а 22 вересня 2020 року Члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкт в другому читанні та в цілому.

Редакція проєкту Закону, яка була рекомендована до другого читання, Телекомпалатою також підтримується, оскільки його положення нададуть змогу встановити засади державного управління та регулювання у сфері електронних комунікацій, які відповідатимуть вимогам часу та євроінтеграційним процесам.

Крім того, з метою розвитку сфери електронних комунікацій в України створить умови для вільного входу на ринок електронних комунікацій, усуваючи наявні на сьогодні бар’єри, при цьому забезпечить виконання суб’єктами господарювання, які прийняли рішення про діяльність на цьому ринку, законодавства у сфері електронних комунікацій.

Разом з тим, ми звертаємо увагу на правках № 351, 694, 713, 791, 856 та 860, що були подані народними депутатами до другого читання. Вказані правки є вкрай важливими для подальшого розвитку ринку електронних комунікацій, а тому обгрунтування до кожної правки та необхідності її прийняття надсилаємо у додатку до цього листа. Будемо вдячні за їх подальше врахування.

Враховуючи вищенаведене, Асоціація «Телекомунікаційна палата України» повідомляє про підтримку проєкту Закону «Про електронні комунікації» та просимо посприяти його найскорішому прийняттю.

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                              Т.В. Попова

KPI_TelPU2020#1