Лист від 25.09.2020 № 2509

Голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики
та комунальних послуг

Тарасюку В.В.

 

 

Щодо проведення зустрічі з представниками ринку телекомунікацій

 Шановний Валерію Володимировичу!

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка об’єднує провідних операторів, провайдерів телекомунікацій, висловлюючи свою повагу, звертається до Вас з приводу наступного.

Останнім часом почастішали випадки щодо перерви у наданні провайдерами, операторами телекомунікаційних послуг, які викликані аваріями на енергетичних мережах.

Такі аварії здебільшого є результатом впливу як форс-мажорних обставин, так і,
на приклад, не повідомленням операторів телекомунікацій про планові відключення електроживлення при виконанні ремонтних робіт або робіт по технічному обслуговуванню.

Разом з тим, частиною першою статті 32 Закону України «Про телекомунікації» передбачено, що споживачі під час замовлення та/або отримання телекомунікаційних послуг мають право, зокрема, на своєчасне і якісне одержання телекомунікаційних послуг. Проте, оператори, провайдери телекомунікацій з обставин, що вище вказані, не завжди можуть забезпечити своєчасне одержання телекомунікаційних послуг, що безпосередньо впливає як на імідж компаній, так і на лояльність абонентів.

Враховуючи вказане, звертаємося до Вас, Валерію Володимировичу, з проханням організувати на майданчику НКРЕКП спільну зустріч представників операторів, провайдерів телекомунікацій, їх профільних об’єднань та енергетичних підприємств з метою налагодження діалогу задля оперативного вирішення вказаного питання.

З питань комунікації щодо дати та часу проведення такої зустрічі контактною особою від асоціації визначена Новак Анна, директор Телекомпалати (тел. (095)-284-45-53, a.novak.tpu@gmail.com) .

З повагою

 Голова Ради Асоціації                                                              Т.В. Попова