Лист від 25.09.2020 № 2508

Бізнес-омбудсмену України

Марчіну Свєнчіцький 

 вул. Спаська, 30А, Київ 04070, Україна

БЦ “Поділ Плаза”

Щодо розгляду скарги № 2001201730030

Шановний пане Марчін!

Раді вітати Вас особисто та Вашу команду. Щиро дякуємо за ті зусилля та професіоналізм у роботі, результатом якої є підтримка і захист інтересів бізнесу у державних органах. Інститут бізнес-омбудсмена, безумовно, є  ефективною комунікацією бізнесу з державними інституціями, зокрема з органами місцевого самоврядування.

На розгляді у Ради Бізнес-омбудсмена перебувала скарга Асоціації «Телекомунікаційна палата України» № 2001201730030, що була подана в інтересах провайдерів та операторів телекомунікацій щодо вприйняття та дії Рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради від 26.11.2019 № 1135 «Про проведення незалежної оцінки вартості та зарахування на позабалансовий рахунок КП «Жилсервіс-2» ДМР та КП «ЖГ Самарського району» ДМР безхазяйних будинкових розподільних мереж» (далі – Рішення).

Відповідальним інспектором, а саме Олегом Михалюком, розгляд справи було організовано належним чином, задіяно всі можливі комунікації для діалогу з представниками муніципалітету м. Дніпра. На сьогодні цей нормативно-правовий документ, що, по-суті, був предметом скарги, Дніпровською міською радою визнано таким, що втратив чинність, відповідне рішення прийнято 25.08.2020р.

Асоціація також підтримує необхідність прийняття Закону України «Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні» (реєстр. № 3607), введення в дію якого буде сприяти суб’єктам господарювання, які зазнали впливу недобросовісної поведінки, у захисті їх права на свободу підприємницької діяльності та захисті від неправомірного втручання в їх господарську діяльність.

 З повагою

 Голова Ради Асоціації                                                              Т.В. Попова