4 липня о 14:30 відбудеться прес-конференція керівників провідних бізнес-асоціацій, що об’єднують телеком-операторів та провайдерів зі всіх куточків України, за участі Голови Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку Олександра Данченка.

Організатор прес-конференції: Телекомпалата України.

Учасники прес-конференції:

– Олександр Данченко, Голова Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку;

– Тетяна Попова, Голова Ради Телекомпалати України;

– Олександр Федієнко, Голова Правління Інтернет Асоціації України;

– Наталія Клітна, Голова Правління Асоціації правовласників та постачальників контенту.

Тема прес-конференції присвячена одному з найболючіших питань телекомунікаційної галузі – коли довгоочікуваний Закон «Про доступ до об’єктів інфраструктури» повноцінно запрацює та дасть змогу провайдерам упорядкувати взаємовідносини з власниками енергетичної, будівельної та транспортної інфраструктури?

Більше року тому Закон вступив в силу, завдяки йому зведено досить потужний фундамент для побудови відкритих та цивілізованих відносин між телеком-операторами та власниками об’єктів інфраструктури. На законодавчому рівні також передбачено розробку та затвердження низки підзаконних нормативно-правових актів, які повинні конкретизувати механізми ціноутворення, порядок взаємодії, права та обов’язки сторін, а саме головне – викорінити непоодинокі випадки корупції, нечесної конкуренції та дискримінації провайдерів телекомунікацій.

Проте, з десяти підзаконних нормативно-правових актів сьогодні затверджені та вступили в силу лише два. Відповіді на питання «Чому більше ніж за рік Мінінфраструктури, Міненерговугілля та Мінрегіонбуд не спромоглися так само довести до фінальної стадії ввірені Законом нормативно-правові акти?» достовірно ніхто не знає, проте оператори та провайдери ледь не щодня наштовхуються на перепони, викликані відсутністю цих документів.

В таких діях професійні об’єднання Телекомпалата України, Інтернет Асоціація України та Асоціація правовласників та постачальників контенту вбачають факт корупційного правопорушення, предметом якого є створення умов для одержання неправомірної вигоди для власників інфраструктури (в порушення вимог Закону про доступ та доручень КМУ), вчиненого шляхом бездіяльності посадових осіб Міненерговугілля, Мінінфраструктури та Мінрегіону з використанням службових повноважень.

Саме це змусило згадані асоціації звернутися  до уповноважених органів у сфері протидії корупції з вимогою притягнути до відповідальності винних за бездіяльність та створення корупційного середовища. Таке нехтування законами не лише приносить шкоду телекомунікаційному бізнесу, а й гальмує процес цифровізації України. Тому галузь телекомунікацій вирішила звернути увагу суспільства на те, як відрізняються між собою слова і дії (а точніше – відсутність дій) відповідальних високопосадовців.

До участі в заході запрошуються представники відповідальних міністерств, уповноважених органів у сфері протидії корупції та представники ЗМІ.

До початку прес-конференції залишилось:

День(и)

:

Година(и)

:

Хвилин(и)

:

Секунд(и)