Великі гравці телекомунікаційної галузі об’єдналися, щоб створити сприятливі умови для розвитку ринку Інтернету і платного ТБ.

Телекомунікаційна палата України (ТелПУ) представила новий склад учасників асоціації. До неї увійшли 7 компаній – Datagroup, MEGOGO, ВОЛЯ, Emplot, ФРІНЕТ, Viasat, Airbites. Нові члени ТелПУ, які працюють легально, дотримуючись чинного законодавства, об’єдналися для створення рівних умов ведення бізнесу, прозорого регулювання всіх сегментів телекомунікаційного ринку та підвищення його інвестиційної привабливості. Свої наміри вони підтвердили підписанням Декларації про чесне ведення бізнесу.

Підписуючи Декларацію, кожен учасник зобов’язується дотримуватися принципів чесної гри на ринку, без будь-яких порушень законодавства в сфері телекомунікацій, платного телебачення, а також законів щодо захисту економічної конкуренції. Легальні великі гравці, які увійшли до нового складу учасників асоціації, спільними зусиллями будуть створювати рівні умови для всіх постачальників телекомунікаційних послуг і сприяти прозорому регулювання всіх сегментів ринку ТВ і високошвидкісного доступу в Інтернет.

Декларація про чесне ведення бізнесу

Серед ключових цілей ТелПУ – удосконалення галузевого законодавства; розвиток саморегулювання галузі платного ТБ і телекомунікацій; боротьба з демпінгом і незаконними методами ведення бізнесу; боротьба з нелегальним розповсюдженням контенту; налагодження співпраці з правоохоронними органами.

Асоціація об’єднала учасників всієї індустрії послуг Digital Entertainment – сфер платного телебачення і послуг доступу в Інтернет, галузей створення і поширення цифрового контенту, зв’язку та комунікацій. У такому складі сторони відстоюватимуть бізнес-інтереси телеком-індустрії та формувати партнерські відносини з органами державної влади та неурядовими організаціями.

Крім нової структури і стратегічних цілей, ТелПУ презентувала також свій новий логотип.

Презентацію ТелПУ відвідали представники профільних державних відомств, регулятори галузі та ЗМІ.