№ 2815 від 09.01.2024 р.

Голові Державної служби спеціального зв’язку

та захисту інформації України

Мироненку Ю.М.

 

Щодо проведення громадського обговорення

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка об’єднує учасників ринку електронних комунікацій, засвідчує Вам свою повагу та звертається з приводу наступного.

Адміністрацією Держспецзв’язку було розміщено на офіційному веб-сайті для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами в умовах надзвичайної ситуації, надзвичайного або воєнного стану» (далі – проєкт Постанови).

Вказаний проєкт Постанови було опрацьовано спільно з Українською асоціацією операторів зв’язку «Телас». Зауваження та пропозиції до вказаного проєкту Постанови було надіслано листом від 29 грудня 2023 року № 95/23, які також підтримуються нашою Асоціацією (додаємо).

Згідно статті 5 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» забезпечення здійснення державної регуляторної політики включає, зокрема, оприлюднення проєктів регуляторних актів з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, а також відкриті обговорення за участю представників громадськості питань, пов’язаних з регуляторною діяльністю.

Враховуючи норми Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» просимо провести громадське обговорення положень проєкту Постанови із залученням Асоціації «Телекомунікаційна палата України» та Української асоціації операторів зв’язку «Телас».

Будемо вдячні за детальне обговорення пропозицій та зауважень у зручному форматі.

 

З повагою

Голова Ради асоціації

«Телекомунікаційна палата України»                                                   Т.Попова