ВОЛЯ поделилась результатами аналитики телесмотрения в первом квартале 2016 года

Лідер ринку розваг компанія ВОЛЯ підбила підсумки телеперегляду в першому кварталі 2016 року. Згідно з результатами аналітичної системи ВОЛІ, п’ятірка найбільш популярних каналів представлена українськими національними – «1 + 1», СТБ, ICTV, «Новий» і «Україна». Міцно влаштувалися в ТОП-30 власні канали компанії – «ВОЛЯ CINE + HD» і «ВОЛЯ CINE + MIX». Новий дитячий канал ВОЛІ «CINE + KIDS HD», запущений два місяці тому, також увійшов в рейтингову тридцятки.

Жанрові уподобання глядачів виглядали в першому кварталі так: найбільш популярні пізнавальні, інформаційні та кінопрограми. При цьому в трійці найбільш затребуваних фільмових каналів – «ВОЛЯ CINE + HD», «ВОЛЯ CINE + MIX». Високий попит на розважальні і дитячі телепрограми, серед яких багато шанувальників зібрав «CINE + KIDS HD».

ВОЛЯ формує свої аналітичні звіти на основі даних, одержуваних через зворотні сигнали обладнання доступу до цифрового телебачення в 18 містах України з населенням понад 50 тисяч осіб. Сьогодні абоненти дивляться близько 200 каналів.

Моніторинг телеперегляду компанія проводить регулярно. Результати використовуються для підвищення якості послуги, а також поновлення пакетів телепрограм з урахуванням переваг абонентів.

Рейтинг телеканалів за жанрами