№ 2760 від 04.04.2023 р.

Голові Національної ради України

 з питань телебачення та радіомовлення

 О. Герасим’юк

Про затвердження складу

універсального медіа-сервісу

 

Шановна Ольго Володимирівно!

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка є об’єднанням суб’єктів у сфері електронних комунікацій та медіа, що створено з метою саморегулювання, сприяння розвитку в Україні галузі аудіовізуальних медіа послуг,  Інтернет, звертається з приводу наступного.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила Порядок денний засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, яке заплановано на 06 квітня 2023 року.

Порядок денний містить 26 питань про затвердження складу універсального медіа-сервісу для 24 областей України та АР Крим, для території України та обласних центрів (в тому числі м. Києва та м. Севастополя).

Однак, проекти рішення про затвердження  складу універсального медіа-сервісу станом на 04 квітня 2023 року не опубліковані.

Відтак, за відсутності оприлюднення таких рішень, у провайдерів аудіовізуальних сервісів відсутній строк для підготовки та налаштування своїх електронних комунікаційних систем для забезпечення користувачам можливості безперервного доступу до телеканалів універсального медіа-сервісу.

 Оприлюднення проекту рішень про затвердження складу універсального медіа-сервісу одночасно з розміщенням Порядку денного сприятиме прозорості та забезпеченню передбачуваності регуляторної діяльності, відповідності цілям державної політики у сфері медіа, а також дозволить суб’єктам господарювання здійснювати планування діяльності.  

Враховуючи вказане, просимо визначити перехідний період у рішеннях Національної ради про затвердження складу універсального медіа-сервісу, який не може бути меншим місяця, з метою здійснення підготовчих робіт та планування діяльності.

З повагою

 Голова Ради Асоціації                                                                                  Т.В. Попова