№ 2741 від 25.01.2023 р.

Голові Національної комісії, що здійснює

державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

Ущаповському К.В.

Щодо необхідності внесення змін до Правил

роздрібного ринку електричної енергії,

затверджених Постановою НКРЕКП

від 14.03.2018 № 312

Шановний Костянтине Валерійовичу!

 Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка об’єднує учасників ринку електронних комунікацій, засвідчує Вам свою повагу та звертається з приводу наступного.

Наразі оператори електронних комунікацій відповідно до пункту 2.3.15 глави 2.3 розділу ІІ Правил роздрібного ринку електричної енергії, що затверджені постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 14.03.2018 № 312, зобов’язані для продовження договору про постачання електричної енергії з електропостачальником провести технічну перевірку в частині відповідності параметрів фактично встановлених струмоприймачів параметрам та потужності струмоприймачів споживача.

Разом з тим, в умовах правового режиму воєнного стану вказана вимога стає на заваді у підтримці на належному рівні сталості мереж та безперебійності надання електронних комунікаційних послуг споживачам.

У тому числі, вказане зобов’язання може впливати на якість та безперервність надання  послуг державним органам, військовим формуванням України та об’єктам критичної інфраструктури, що в умовах російської збройної агресії, вважаємо, є неприпустимо.

Враховуючи вказане, звертаємось до Вас з проханням ініціювати необхідність внесення змін щодо встановлення виключення для операторів електронних комунікацій на період дії правового режиму воєнного стану та протягом трьох місяців після його скасування або припинення здійснювати технічну перевірку в частині відповідності параметрів фактично встановлених струмоприймачів параметрам та потужності струмоприймачів споживача. Редакцію необхідних змін додаємо.

Пропонуємо вказане проблемне питання обговорити, у тому числі, за участі представників постачальників електронних комунікацій та асоціації.

Для подальшого вирішення вказаних питань просимо провести зустріч у будь якому зручному форматі (онлайн або оффлайн).

У випадку виникнення додаткових питань просимо звертатись до Анни Новак, електронна пошта: a.novak.tpu@gmail.com

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                                                  Т.В. Попова