Від 22.08.2022 № 2701

 Міністерство економіки України

Щодо показників ВВП

Запит на доступ до публічної інформації

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка об’єднує учасників ринку електронних комунікацій, звертається з приводу наступного.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації до України спричинило вкрай руйнівний вплив на економіку нашої країни. Негативно поточна ситуація безумовно відобразилась також і на постачальниках послуг електронних комунікацій та провайдерах програмної послуги.

Від учасників асоціації надходять запити щодо планування своєї діяльності на наступні періоди, що має враховувати також і макроекономічні показники.

В засобах масової інформації з’являються думки окремих експертів, але для планування бізнесу вкрай важливо послугуватися фаховими оцінками профільних органів державної влади.

У зв’язку з цим листом Телекомпалати ще у травні 2022 року (лист від 06.05.2022 № 2675) було направлено запит щодо надання інформації про показники валового внутрішнього продукту за результатами 2021 року, 1-го кварталу 2022 року та прогнозні показники валового внутрішнього продукту на 2022 рік. Станом на 22 серпня 2022 року відповіді не отримано.

Проте, вказане питання не втратило свою актуальність.

Враховуючи вказане, просимо відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» надати у встановлений цим Законом строк інформацію про показники валового внутрішнього продукту за результатами 2021 року, 3-го кварталу 2022 року та прогнозні показники валового внутрішнього продукту на 2022 рік.

Запитувану інформацію просимо надати на адресу електронної пошти: telpu.ua@gmail.com та на поштову адресу: 03067, м. Київ, бул. Вацлава Гавела, 5г,
1 поверх.

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                                       Т.В. Попова