Від 30.12.2021 № 2646

Голові  Комітету з питань правоохоронної діяльності

Іонушас С.К.

 

Голові  Комітету з питань правової політики

Костіну А.Є.

Голові  Комітету з питань цифрової трансформації

Крячку М.В.

 

Голові  Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу

Климпуш-Цинцадзе І.О.

 

Щодо законопроекту реєстр. № 6185

 Шановні Голови Комітетів!

Асоціація «Телекомунікаційна палата України» (далі – Асоціація), яка об’єднує гравців ринку цифрових комунікацій України, висловлюючи свою повагу, звертається з приводу наступного.

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо відповідальності за порушення у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектра”, реєстр. № 6185 (далі – законопроект № 6185), яким передбачається посилити та встановити адміністративну відповідальність за порушення вимог законодавства у сфері електронних комунікацій та радіочастотного спектра шляхом збільшення штрафів та встановлення штрафів, що накладаються у разі виявлення відповідних правопорушень, а також встановити кримінальну відповідальність за правопорушення, пов’язані з електронними комунікаціями та радіочастотним спектром.

Проте, на думку Асоціації, деякі положення законопроекту № 6185 потребують доопрацювання, зокрема узгодження з нормами Закону України «Про електронні комунікації».

Враховуючи вищезазначене, просимо доопрацювати законопроект № 6185 та врахувати у його змісті пропозицій Асоціації, що надаються у додатку до цього листа у вигляді порівняльної таблиці. 

 З повагою

Голова Ради Асоціації                                                     Тетяна Попова

KPI_TelPU2021#3