Від 05.10.2021 № 2627

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України

поштова: вул. Солом’янська, 13, м. Київ, 03680

електронна: info@dsszzi.gov.ua

 

Державна регуляторна служба України

вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011; електронна: inform@dkrp.gov.ua

 

 

 

 

 

 

Зауваження до проєкту регуляторного акту

Асоціацією «Телекомунікаційна палата України» (далі – Асоціація), що об’єднує учасників ринку електронних комунікацій, які надають послуги доступу до мережі Інтернет, а також послуг доступу до перегляду телевізійних програм, опрацьовано проєкт Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами загального користування в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану» (далі – проєкт постанови), який оприлюднено для громадського обговорення на веб-сайті Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Керуючись нормами ст. 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11 вересня 2003 р. №1160-IV, Асоціація просить врахувати, що, насамперед, назва проекту регуляторного акту потребує узгодження з ст. 32 Закону України «Про електронні комунікації», яка визначає оперативно-технічне управління електронними комунікаційними мережами постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг тільки в умовах надзвичайного та воєнного стану, тобто умови надзвичайних ситуацій поза межами регулювання передбаченого розробником у проєкті постанови та потребує виключення.

Також просимо врахувати зауваження та пропозиції Асоціації (у додатку до цього листа) безпосередньо до тексту проєкту Порядку оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами в умовах надзвичайного та воєнного стану, який є додатком до проєкту Постанови.

Будемо вдячні за письмову відповідь!

Голова Ради Асоціації                                                     Тетяна Попова

KPI_TelPU2021#3