Телекомунікаційна палата України взяла участь в 5-ій ювілейній Міжнародній телекомунікаційній конференції та виставці TELCO TRENDS 2015, яка в цьому році зібрала понад 200 учасників з 21 країни. В ході конференції учасники обмінювалися інформацією і досвідом вирішення проблем телекомбізнеса в нинішній ситуації.

В ближайшее время легальная ретрансляция российских программ в Украине не возобновится

В ближайшее время легальная ретрансляция российских программ в Украине не возобновится

Слід зазначити, що українському ринку телекомунікацій, платного телебачення і медіа властиві більшість європейських проблем і трендів, отже шляхи вирішення їх можуть бути аналогічні.

Доповідь представника Телекомпалати Костянтина Гріцака була присвячена реаліям українського телеком ринку і викликала жвавий інтерес на конференції.

Так, учасників конференції цікавила відповідь на питання про ретрансляцію на території України програм з Російської федерації.

Відповідаючи на це питання Костянтин Гріцак зазначив наступне: «Дійсно, зараз в Україні діє заборона на трансляцію значної кількості програм Росії. При цьому, Україна виконує зобов’язання щодо безперешкодного поширення програм з Європейського союзу відповідно до Конвенції про транскордонне телебачення. За оцінками експертів ситуація з російським контентом навряд чи вирішиться найближчим часом, тому нашим російським колегам ми можемо порадити зайняти проактивну позицію і вже зараз приймати рішення про створення для України спеціальної версії своїх програм з реєстрацією в юрисдикції Євросоюзу або України.»