Від 27.04.2021 №2590

 Міністру розвитку економіки, торгівлі

та сільського господарства України

Голові Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі

ПЕТРАШКУ І.Р.

 

Заступнику Міністра цифрової трансформації України

Шелесту О.В.

 

Копія:

Президенту Торгово-промислової палати України

ЧИЖИКОВУ Г.Д.

 

 Президенту асоціації «Укрелектрокабель»

ПУШКАРЮ А.П.

Щодо обмеження імпорту оптичного кабелю

Асоціація «Телекомунікаційна палата України» як об’єднання легальних учасників індустрії послуг Digital Communication, що виступають за створення рівних умов та сприятливого середовища для ведення чесного бізнесу в сфері Інтернет-комунікацій, звертається з приводу наступного.

До складу асоціації входять юридичні особи, що діють у сфері цифрових комунікацій та виступають замовниками (споживачами) кабельної продукції: оператори телекомунікаційних мереж, провайдери програмної послуги, а також інші юридичні особи, що займаються спорідненими видами діяльності.

Протягом всього часу асоціація брала активну участь в спеціальному розслідуванні щодо імпорту в Україну проводів незалежно від країни походження та експорту, надавала всю необхідну інформацію та розраховувала на зважені й неупереджені результати розслідування.

21 квітня з неофіційних джерел нам стало відомо про проведення «громадського обговорення» щодо висновків спеціального розслідування Мінекономіки, організаторами якого виступили Торгово-промислова палата України та асоціація «Укрелектрокабель». Телекомпалата України та, на скільки нам відомо, інші профільні асоціації та підприємства, що виступають проти введення додаткового мита на імпорт кабельної продукції, до участі в обговоренні не були запрошені. Проаналізувавши текст резолюції зазначеного заходу, можна дійти висновку, що зміст резолюції відображає виключно погляди сторін, зацікавлених у впровадженні додаткового мита на імпорт кабельної продукції.

Вбачаючи в таких діях організаторів заходу серйозні ризики спотворення реальності, ми звертаємося до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та до Міністерства цифрової трансформації України з проханням:

  • у подальшому прийнятті будь-яких рішень з даного питання не реагувати на маніпулювання та безпідставні доводи, використовувати комплексний та неупереджений підхід, не брати до уваги резолюцію «громадського обговорення» результатів спеціального розслідування Мінекономіки», ініційованого Торгово-промисловою палатою України та асоціацією «Укрелектрокабель»;
  • провести відкриту нараду з метою обговорення результатів спеціального розслідування Мінекономіки, до участі в якій залучити всіх без винятку заінтересованих у розслідуванні сторін.

Просимо повідомити про результати розгляду нашого листа. Крім того, запевняємо, що Асоціація й надалі готова активно брати участь в усіх необхідних обговореннях з даного питання.

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                              Т.В. Попова

KPI_TelPU2021#other