В «Датагруп» стартував масштабний проєкт із модернізації всеукраїнської магістральної мережі компанії, який допоможе вивести якість послуг і сервісів на ще більш високий рівень. Інвестиції в проєкт складуть 20 млн доларів. Компанія провела ґрунтовну підготовку до тендера та обрала для участі в ньому кращих світових виробників обладнання. За результатами тендера вендором проєкту стала компанія Cisco (США) – світовий лідер у галузі виробництва мережевого обладнання.

«Датагруп» є телеком-партнером для багатьох найбільших українських компаній реального сектора економіки. Загальна протяжність мережі високошвидкісної передачі даних «Датагруп» становить понад 22 000 км. Це й міжміські DWDM- і MPLS-мережі, і міські опорні MPLS-мережі у великих містах присутності «Датагруп». Модернізація торкнеться всіх рівнів мережі та суттєво збільшить її пропускну здатність.

«Ми завжди намагаємося миттєво реагувати на всі зовнішні зміни й запити з боку наших клієнтів. Тільки за 2020 рік мережевий трафік компанії зріс на 35 %. Ми прийняли рішення про масштабну модернізацію мережі, яка дозволить реалізувати нашу бізнес-стратегію. Також вона закладе основу для зростання бізнесу на 10 років: дозволить впроваджувати різні інноваційні послуги й залучати нових клієнтів у корпоративному, державному та приватному сегментах»,зазначає Михайло Шелемба, СЕО «Датагруп».

 «Ми раді, що «Датагруп» розпочинає партнерство з Cisco, американською корпорацією зі штаб-квартирою в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, для реалізації цього сміливого проєкту модернізації», – додала Олена Кошарна, засновник та головний виконавчий директор Horizon Capital. «Україна якнайшвидше потребує масштабних інвестицій у інфраструктуру по всій країні. Ми пишаємося тим, що «Датагруп» інвестує, сприяє та підтримує швидку діджиталізацію, що триває як у приватному, так і в державному секторі.”

Завдяки цим інвестиціям значно зросте надійність і доступність послуг, що надаються: перебудується топологія мережі з географічним рознесенням критичних вузлів і 100%-вим резервуванням будь-якого виду трафіка – від клієнта до ядра мережі. Це, у свою чергу, підвищить відмовостійкість мережі та істотно підніме рівень клієнтського обслуговування, оскільки в декілька разів збільшиться швидкість налаштування нових сервісів завдяки новим системам управління трафіком і послугами.

«Після завершення проєкту наша мережа буде однією з найбільш гнучких на телеком-ринку України. Ми станемо ще більш швидкими у взаємодії з нашими корпоративними та оптовими клієнтами та партнерами. Для домашніх абонентів збільшиться швидкість доступу до мережі Інтернет із мінімальною затримкою в години пікового завантаження на мережу. До кінця квітня ми очікуємо поставку обладнання в межах першого етапу модернізації»,підкреслює Володимир Лутченко, технічний директор «Датагруп».

«Пишаємося тим, що ми є ключовим партнером «Датагруп» у реалізації такого значущого і масштабного проєкту. Мережеві архітектури Cisco є фундаментом процесів цифрової трансформації держав у всьому світі. Ці унікальні компетенції дозволяють нам бути впевненими в тому, що даний проєкт робить істотний внесок у розвиток телекомунікаційної інфраструктури всієї України і дозволить її жителям користуватися телеком- і IT-послугами ще більш високої якості»,коментує Сергій Мартинчук, Голова Представництва Cisco в Україні.