Лист від 04.11.2020 № 2546

 Головам депутатських фракцій та груп

Народним депутатам України

(за списком)

 Щодо необхідності прийняття у другому читанні

проєкту Закону реєстр. № 4118 від 18.09.2020

 Шановні народні депутати України!

Телекомунікаційна палата України, яка об’єднує легальних гравців ринку цифрових комунікацій України, звертається з приводу наступного.

Верховною Радою України 18.09.2020 було зареєстровано за № 4118 проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України “Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж” та інших законодавчих актів України щодо розвитку телекомунікаційних мереж».

Згідно офіційного сайту Верховної Ради України вказаний проєкт Закону очікує свого розгляду у першому читанні. 

Зазначений проєкт Закону вже давно очікує телекомунікаційна галузь і Телекомпалата України неодноразово наголошувала на необхідності вдосконалення законодавчої бази з метою вдосконалення взаємовідносин між власниками/розпорядниками об’єктів інфраструктури та провайдерами телекомунікацій.

Саме положення Законопроєкту № 4118 спрямовані на врегулювання конфліктних ситуацій між ОСББ, управляючими компаніями, органами місцевого самоврядування та телеком-операторами. Текст проєкту Закону не обмежує права жодної зі сторін, а навпаки, покликаний усунути прогалини у Законі про доступ та не дозволить ухилятись від його виконання.

Таким чином, у разі прийняття згаданого Законопроєкту оператори отримають змогу прокладати телекомунікаційні мережі за граничними розмірами, встановленими у Законі про доступ, здійснювати покриття мережами у віддалених регіонах країни, задовольняти потреби споживачів в отриманні якісних послуг доступу до Інтернету, не обмежуючи законних прав володільців об’єктів інфраструктури.

Враховуючи вищенаведене, асоціація «Телекомунікаційна палата України» звертається до Вас з проханням посприяти прийняттю в першому читанні проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж” та інших законодавчих актів України щодо розвитку телекомунікаційних мереж» (реєстр. №. № 4118 від 18.09.2020).

Щиро сподіваємось на розуміння та підтримку телеком-галузі!

 

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                                        Т.В. Попова

KPI_TelPU2020#1