Лист від 21.10.2020 № 2530

Члену Національної комісії,

що здійснює державне регулювання
у сфері зв’язку та інформатизації

Гресько В.П.

вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001

 

Шановний Володимире Петровичу!

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка створена для сприяння розвитку в Україні сфери цифрових комунікацій, звертається до Вас з приводу наступного.

Україна одна з останніх країн в світі впровадила послугу зміни оператора із збереженням номеру. Ця послуга стартувала в Україні 01.05.2019 року. Цього ж року стало зрозуміло, що процедура перенесення номеру недосконала.

В листопаді 2019 року НКРЗІ презентувала концепцію змін до Порядку надання послуг із перенесення абонентських номерів (надалі – Порядок) у зв’язку з великою кількістю скарг абонентів через неможливість скористатись послугою.

Запропоновані Комісією зміни в цілому мають вирішити переважну більшість проблем і наша асоціація їх повністю підтримує, в той же час запропонована дата набрання чинності змін до Порядку позбавить абонентів можливості користуватись нормальною та ефективною послугою перенесення номеру ще більше року.

Враховуючи вище викладене, просимо викласти п. 3 проекту рішення НКРЗІ «Про затвердження змін до деяких рішень НКРЗІ з питань надання послуг із перенесення абонентських номерів» в наступній редакції:

«3. Це рішення набирає чинності з 01 липня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.».

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                            Т.В. Попова