Голові Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики

Потураєву М.Р.

  Щодо пропозицій до проєкту Закону

«Про медіа» (2693-д від 02.07.2020)

 

Шановний Микито Руслановичу!

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка є об’єднанням провідних постачальників конвергентних послуг у сфері цифрових комунікацій, що створено з метою саморегулювання, сприяння розвитку в Україні сфери цифрових аудіовізуальних послуг, цифрових медіа, Інтернет, звертається з приводу наступного.

У Верховну Раду України 02.07.2020 було внесено доопрацьваний проєкт Закону «Про медіа» за реєстр. № 2693-д (далі – Проєкт Закону), яким передбачено оновлення застарілої законодавчої бази у галузі телерадіомовлення.

Свого часу, а саме листом Телекомпалати від 14.07.2020№ 2482, на адресу Комітету було надіслано позиційне звернення щодо необхідності найскорішого прийняття Проєкту Закону. Ми дійсно вважаємо, що Комітетом було проведено колосальну роботу по доопрацюванню його положень.

Проте, для подальшого прийняття Законопроекту у другому читанні, вважаємо, що його положення ще потребують доопрацювання, які є стратегічно важливими для успішного розвитку сфери медіа в Україні.

Враховуючи вказане, надсилаємо у додатку до листа порівняльну таблицю правок з обгрунтуванням до кожного пункту та будемо вдячні, якщо Ви, Микито Руслановичу, внесете їх у вигляді правок до другого читання від свого імені.

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                     Т.В. Попова

KPI_TelPU2020#1