Лист від 17.09.2020 № 2501-05

Головам профільних Комітетів ВРУ

 

Щодо підтримки проєкту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу

України щодо оподаткування суб’єктів, які здійснюють відрахування (винагороду) за використання

об’єктів авторського права і (або) суміжних прав на користь організацій колективного управління»

(реєстр. № 4088 від 14.09.2020)

 

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка об’єднує провідних операторів, провайдерів телекомунікацій та постачальників конвергентних цифрових послуг, висловлюючи Вам свою повагу, звертається з приводу наступного.

У Верховній Раді України 14 вересня зареєстровано за № 4088 проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб’єктів, які здійснюють відрахування (винагороду) за використання об’єктів авторського права і (або) суміжних прав на користь організацій колективного управління».

Прийняття вказаного Законопроєкту дозволить платникам, що в силу Закону перераховують роялті виключно через організації колективного управління, уникнути можливих донарахувань податкових зобов’язань податковими органами при проведені перевірок правильності нарахування та оподаткування платежів роялті, а також врегулювати питання застосування податкових різниць, при яких відбувається збільшення позитивного значення фінансового результату до оподаткування (прибутку) і зростає податкове навантаження з податку на прибуток у такого платника податків.

Зі свого боку хочемо звернути увагу, що Законопроєкт є вкрай очікуваним та важливим для індустрії, і впевнені, що його прийняття буде сприяти розвитку галузі в подальшому.

Враховуючи вказане, асоціація «Телекомунікаційна Палата України» звертається до Вас з проханням підтримати проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб’єктів, які здійснюють відрахування (винагороду) за використання об’єктів авторського права і (або) суміжних прав на користь організацій колективного управління» (від 14.09.2020 реєстр. № 4088) та рекомендувати його подальше прийняття у першому читанні.

 З повагою

Голова Ради Асоціації                                                              Т.В. Попова