Открытое обращение к вендорам и торговым сетям об ограничении нелегального контента

Телекомпалата України спільно з іншими професійними об’єднаннями виступила із закликом про необхідність фактичного обмеження поширення нелегального контенту постачальниками супутникового обладнання, ТВ приймачів, програмного забезпечення для Smart TV і виробників і постачальників телевізорів, різних електронних пристроїв в телевізійних приймачах, а також операторів телекомунікацій.

Ми хочемо стати локомотивом в новому розумінні того, що інформаційна агресія – це реальність, а не міф. І тому ми закликаємо до чіткого дотримання норм (як етичних, так і юридичних) в частині обмеження перегляду споживачами ворожого контенту шляхом використання програмного забезпечення.

Ми також закликаємо операторів телекомунікацій вжити всіх можливих заходів для обмеження доступу до ресурсів, які забезпечують незаконний перегляд глядачами програм супутникового телебачення (кардшаринг).

«Для збереження недискримінаційних умов ведення бізнесу та ефективності заходів необхідне одночасне введення обмежень усіма учасниками ринку аудіовізуальних послуг, тому ми в спільному зверненні просимо регуляторів медіа сфери підтримати таку ініціативу, а правоохоронні органи – задіяти весь свій арсенал для виявлення і припинення правопорушень» – зазначив директор Телекомпалати Костянтин Гріцак.

Як стало відомо на момент виходу публікації, таку ініціативу на своєму засіданні підтримала Національна рада з питань ТБ і радіомовлення. Ми вдячні за таку підтримку, а тому й надалі будемо сприяти захисту інформаційного суверенітету України.

Вендори, торгові мережі, встаньте на захист інформаційного суверенітету України!

Текст звернення