Лист № 2426 від 17.03.2020

 Генеральному директору

ГС «Коаліція аудіовізуальних і музичних прав»

Калениченку П.А.

вул. Шовковична, 10, оф. 28,

м. Київ, 01021

Заступнику Міністра розвитку економіки,

торгівлі та сільського господарства України

Романовичу Д.О.

На 17 березня 2020 року було заплановано провести другий переговорний день щодо встановлення тарифів по відрахуванням за кабельну ретрансляцію в залі засідань Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Однак з урахуванням обмежувальних карантинних заходів  через коронавірус, нам в останню мить відмовили у проведені таких переговорів у приміщенні Національної ради, а тому було прийнято рішення провести відеоконференцію.

Проте, взяти участь у вказаній відеоконференції не в усіх була можливість, у тому числі і у Вас.

Згідно зі статтею 20 Закону України «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав» переговори про встановлення тарифів мають бути завершені не пізніш як за 30 календарних днів, а отже не пізніше, ніж 10 квітня.

Разом з тим, постановою КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» з 12 березня до 3 квітня 2020 р. на усій території України установлений карантин.

Також, Урядовим рішенням з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Крім того, більшість підприємств у своїх корпоративних правилах вже передбачили тимчасову заборону на проведення особистих зустрічей.  

Верховною Радою України, 17 березня 2020 року, було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким чітко віднесено до форс-мажорних обставин карантин, встановлений Кабінетом Міністрів України.

Враховуючи те, що кількість учасників переговорів перевищує 10 осіб, ми пропонуємо підтримати нашу пропозицію стосовно продовження строку переговорів на строк, який буде діяти карантин на території України.

Оскільки вважаємо, що ми як сторони переговорного процесу можемо спільно дійти згоди та прийняти виважене рішення стосовно продовження строку переговорного процесу враховуючи обставини, які не залежать від жодної сторони.

З повагою

Голова Ради Асоціації «Телекомунікаційна палата України»                                             Т.В. Попова