Нещодавно відбулося установче засідання з обрання нового складу Громадської ради при Антимонопольному комітеті України. До переліку нових членів дорадчого органу від Телекомпалати України увійшла Анна Новак, директор Асоціації.

Анна Новак: «Саме зараз індустрія цифрових комунікацій знаходиться на першій сходинці створення цивілізованих відносин між операторами телекомунікацій та власниками об’єктів інфраструктури. На сьогодні, дуже актуальним є питання недискримінаційного доступу до об’єктів інфраструктури (житлових будинків, об’єктів транспорту, електроенергетики та інших), а тому ми зі свого боку будемо ініціювати питання дослідження вказаного ринку у цій каденції Громадської ради.

І саме зараз необхідно прикласти максимальних зусиль, аби побороти такі явища, як зловживання монопольним становищем та інші антиконкурентні дії, що мають негативний вплив на ринок телекомунікацій та взаємовідносини між його учасниками. Також, не менш важливим є питання впровадження Правил професійної етики у конкуренції у сфері надання послуг телебачення та Інтернет, що обговорюються наразі в профільних асоціаціях.

Для впровадження таких Правил нам буде необхідна підтримка як Громадської ради, так і АМКУ.

Ми сподіваємось, що завдяки активній роботі Громадської ради нам під силу покращити ситуацію в галузі та зробити власний внесок у систему забезпечення державного захисту конкуренції в підприємницькій діяльності».

Телекомпалата України вітає новий склад Громадської ради при АМКУ, а також бажає сил і наполегливості для налагодження ефективної взаємодії Комітету з громадськістю!

KPI_TelPU2019#2 KPI_TelPU2019#4