Мережа забезпечить впровадження високошвидкісних технологій супутникового зв’язку  на ринку та дозволить розгортати масштабні мережі супутникового зв’язку з високою економічною ефективністю

Компанія VT iDirect, Inc. (надалі – iDirect), світовий лідер в галузі технологій супутникового зв’язку по IP протоколу та компанія Vision Technologies Systems, Inc. (надалі – VT Systems) сьогодні повідомили про те, що «Датагруп», лідер в сегменті супутникового зв’язку VSAT в Україні, обрала платформу iDirect та її нову серію віддалених терміналів супутникового зв’язку DVB-S2X – iQ Series, для забезпечення значної клієнтської бази «Датагруп» новими супутниковими сервісами з високою пропускною можливістю (HTS).

Компанія використовуватиме мережу iDirect для забезпечення високошвидкісного підключення до широкого кола корпоративних ринків, що забезпечить економічно ефективне розгортання великомасштабних мереж.

Для надання сервісу HTS, «Датагруп» використовуватиме потужності одного з новітніх та технологічних супутників – оператора INTELSAT. У довгострокових планах «Датагруп» –  ліцензування додаткового ретранслятора на супутнику, що дозволить надавати високошвидкісний сервіс з абонентською базою до 50 000 супутникових станцій.

Технологія DVB-S2X від iDirect, забезпечує революційне підвищення продуктивності та ефективності, що дозволить «Датагруп» масштабувати свою мережу на базі значно ефективнішої економічної моделі. На основі інноваційного рішення, оновлюваного ПЗ, віддалені супутникові термінали iQ Series задовольняють потреби стаціонарних та мобільних мереж у широкому діапазоні сценаріїв налаштувань з використанням гнучкої моделі ліцензування програмного забезпечення.

«Датагруп» є головним провайдером VSAT (термінал з дуже малою апертурою) в Україні з ринковою часткою понад 83 %. Наше партнерство з компанією iDirect та вибір її найсучаснішої платформи DVB-S2X разом із новим супутниковим терміналом iQ Series, є важливим кроком у зростанні нашого лідерства та надання високоякісних послуг нашим клієнтам», – заявив генеральний директор «Датагруп» Михайло Шелемба.

«Датагруп» є важливим прикладом того, як за допомогою технології HTS можна задовольнити існуючий попит, одночасно закладаючи основу для подальшого зростання, – повідомив старший віце-президент з глобальних продажів у VT iDirect Девід Гарроуер.Завдяки розгортанню нашої новітньої технології DVB-S2X і супутникових терміналів iQ, «Датагруп» досягне більшої продуктивності та ефективності для задоволення зростаючих потреб користувачів, що дозволить компанії зберегти на ринку свою провідну позицію, знизивши експлуатаційні витрати».