20 вересня Телекомпалата України провела зустріч з колегами з Республіки Кореї: асоціаціями «Korea Cable Television & Telecommunication Association» (KCTA) і «Korea Radio Promotion Association» (RAPA).

Учасники зустрічі дізналися про основні засади роботи кожної з асоціацій. В свою чергу Nakyong Sung зазначив, що Асоціація КСТА має схожу сферу діяльності, що й Телекомпалата. До Асоціації входять оператори та провайдери, що надають послуги доступу до телевізійного контенту за допомогою різних платформ: кабельне, супутникове та ОТТ-телебачення. Проте головна відмінність роботи корейських постачальників телеконтенту полягає у тому, що їх діяльність не ліцензується державними органами влади, бізнес побудований на саморегуляції, а Асоціація КСТА об’єднує постачальників, що підтримують принципи справедливої конкуренції. Членство в КСТА є перепусткою до легальної роботи. Проте варто зазначити, що значна частка фінансування Асоціації поступає від державного бюджету Республіки Кореї.

За словами Yongwoo Chung, на відміну від КСТА, Асоціація RAPA має більш глобальні цілі та наміри: її діяльність полягає у створенні сприятливих умов для вільного обміну професійним досвідом та телевізійним контентом з іншими країнами світу. Асоціація створена при корейському Міністерстві науки та технологій, має окремі департаменти, що займаються навчанням майбутніх висококваліфікованих співробітників в сфері медіа та телекомунікацій.

Після знайомства усі сторони погодилися підписати тристоронній Меморандум про взаєморозуміння та взаємодію між програмними провайдерами України та Республіки Кореї. Прийняття згаданого Меморандуму стане першим кроком для майбутніх партнерських відносин в частині обміну набутим досвідом та телевізійним контентом між учасниками асоціацій на легальних та безоплатних умовах. Сторони також домовились про подальше обговорення можливості в майбутньому запровадити спільні проекти.

На кінець зустрічі колеги традиційно обмінялися сувенірними подарунками та потиснули один одному руки в знак побудови міцних партнерських відносин.

The Memorandum of Understanding