Сергій БОЙКО, модератор панельної дискусії «Telecom&Media: відновлення балансу інтересів»:

«Телекомпалата України підтримує законодавчі ініціативи, спрямовані на захист прав інтелектуальної власності в Інтернет-середовищі, але за умови збереження свободи слова та інформаційної політики. Адже надзвичайно складно утримати баланс інтересів правовласників та розповсюджувачів контенту. На сьогодні межа між захистом авторських прав і цензурою в Інтернеті розмита і законодавчо не врегульована. Та ще складніше знайти дієвий механізм боротьби з інтернет-піратством. Тому Телекомпалата України вирішила об’єднати провідних експертів медіа та телеком індустрії у дискусію, що відбудеться 9 вересня під час Конференції «Telecom Ukraine 2016».

Валерія ДЯЧЕНКО, АО «Юскутум», учасник дискусії:

«Закону про захист авторського права – хорошому, чи поганому – бути! І це очевидний факт. Але нема сенсу «винаходити велосипед», набагато простіше звернутися до досвіду інших країн як з позитивною, так і негативною практикою. Так, законопроект ВРУ №3081-д максимально наближений до процедури DMCA, проте з «українським колоритом». Тому ми також вирішили 11 вересня в Одесі запропонувати провайдерам проявити новаторський підхід та провести Crash-тест дієвості законопроекту 3081-д».

14206000_1181026061968991_2141982660397742176_oУ ході панельної дискусії заплановано наступні доповіді:

«Міжнародна практика блокування піратського контенту» – Валерія ДЯЧЕНКО, Юскутум.

«Спосіб та термін блокування контенту за законопроектом 3081-д: захист правовласників чи покарання для операторів іпровайдерів?» – Олена СКАЗКО, адвокат, патентний повірений.

«Законодавчий механізм захисту авторських прав в мережі Інтернет» – Федір ГРЕЧАНІНОВ, StarLightMedia.

«Не опоненти, а партнери: презентація успішного кейсу взаємодії правовласників та провайдерів» – Тетяна ПОПОВА, Телекомпалата України.

Відкритий мікрофон «Чи можливо подолати піратство в Україні, при цьому зберегти баланс інтересів усіх сторін?»

Модератор – Сергій БОЙКО, Телекомпалата України

Учасники дискусії: Наталія КЛІТНА (АППК) та Дмитро ГРИЩУК (IPNet)

Про Конференцію

Програма Конференції

Учасники Конференції

Умови участі в Конференції

Реєстрація

Офіційна сторінка Конференції в мережі FaceBook