В Общественном совете при КГГА создан Комитет по вопросам связи, телекоммуникаций, информационным технологиямЄдиний шлях розвитку ринку телекомунікацій в Києві – це консолідація на правовій основі громадських, державних та профільних організацій в досягненні поставлених цілей.

Днями в Громадській раді при Київській міській державній адміністрації було створено комітет з питань зв’язку, телекомунікацій, інформаційних технологій і транспортній інфраструктурі.

До складу комітету увійшли представники громадських організацій, що мають багаторічний досвід роботи. Серед них такі, як Інтернет асоціація України, Всеукраїнське об’єднання обласних організацій роботодавців у сфері телекомунікацій та інформаційних технологій, ГО «Громадський рух соціальних ініціатив« Безпека »та інші.

На жаль, в Києві, як і в інших регіонах України (за прикладом Києва), з боку органів місцевої влади триває розвиток негативних процесів у вигляді прийняття нормативно-правових актів, спрямованих аж ніяк не на розвиток галузі, а на посилення регулювання діяльності суб’єктів господарювання, нав’язування їм економічно необґрунтованих тарифів з доступу до інфраструктури, а так само платних послуг посередників у вигляді комунальних підприємств і т.п.

Звичайно, ще є надія на новообраних депутатів місцевих рад, до складу яких увійшли молоді, освічені, які не закостенілі в своїх поглядах і переконаннях, менеджери, які розуміють суть питання і жадають реалізувати свої ідеї, в т.ч. в цій сфері.

«Основними пріоритетами в нашій роботі повинні стати не тотальний громадський контроль за діяльністю органів виконавчої влади м.Києва, її департаментів і управлінь, з боку громадської ради, створеної при КМДА, а співпраця в обговоренні і реалізації, як прийнятих раніше, в т.ч . Київрадою, рішень щодо перспективного розвитку столиці України, так і за рішенням нових проблемних завдань, ініційованих міською громадськістю»- заявив обраний голова профільного комітету ГР при КМДА, представник Телекомпалати України Дмитро Онищенко.

«Важливим, так само, вважаю і проведення системного аналізу деяких рішень, прийнятих Київрадою попередніх скликань (від 14.07.2011№378 / 5765 «Про питання впорядкування ДІЯЛЬНОСТІ суб’єктів господарювання в Галузі зв’язку та інформаційних технологій», від 03.09.2015№ 943/1807 «Про впорядкування Користування об’єктами комунальної власності за теріторіальної громади міста Києва при будівництві та ЕКСПЛУАТАЦІЇ телекомунікаційніх мереж») як таких, що своїм авторитаризмом заважають розвитку ринку цифрових комунікацій в Києві і вимагають перегляду або навіть їх скасування. Розробка і прийняття Київрадою нової міської цільової програми з розвитку сфери зв’язку, телекомунікацій та транспортної інфраструктури, залучення до цієї роботи представників науки, може дати позитивний і очікуваний результат » – підкреслив Дмитро Онищенко.