Від 22.09.2022 № 2705

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра

та надання послуг поштового зв’язку

вул. Солом’янська, буд. 3, м. Київ, 03110

Щодо проєкту постанови НКЕК

«Про затвердження Порядку маршрутизації

трафіка при наданні послуг міжособистісних

електронних комунікацій з використанням нумерації»

 

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка об’єднує учасників ринку електронних комунікацій, звертається з приводу наступного.

На офіційному сайті НКЕК 31 серпня 2022 року розміщено проект постанови НКЕК   «Про затвердження Порядку маршрутизації трафіка при наданні послуг міжособистісних електронних комунікацій з використанням нумерації» з метою одержання зауважень та пропозицій.

Після здійсненого аналізу надсилаємо пропозиції та зауваження до обговорення у вигляді порівняльної таблиці та просимо врахувати їх під час доопрацювання.

Крім того, враховуючи запропоновані проектом положення, є необхідність змінювати порядок розрахунків між операторами, а тому просимо встановити перехідний період до 01.06.2023 року в частині взаєморозрахунків, котрі враховують «початок з’єднання».

Вказане обґрунтоване тим, що операторам необхідний час на внесення змін до договорів з юридичними особами, які є бюджетними установами та на проведення тендерів. Крім того, з боку операторів зміни порядку оплати також потребують часу для внесення змін до білінгових систем.

 З повагою

 

Голова Ради Асоціації                                                                           Т.В. Попова