«Датагруп» спільно з Hawe Telekom (Польща) завершила проєкт із будівництва нового міжнародного переходу «Дорогуськ – Ягодин» на українсько-польському кордоні. Це другий власний перехід компанії «Датагруп» у напрямку Польщі, який має потенційну пропускну здатність до 16 Тбіт/с. Таким чином, до існуючих чотирьох незалежних міжнародних переходів у Європу (на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Польщею) додано ще один – другий на кордоні з Польщею. Загальна пропускна здатність міжнародних каналів становить близько 1500 Гб/с.

Компанія «Датагруп» уже протягом багатьох років є беззмінним лідером ринку операторських послуг передачі даних і надійним партнером для всеукраїнських і регіональних домашніх мереж, інтернет-провайдерів та операторів зв’язку. Даний проєкт значно розширює можливості «Датагруп» щодо реалізації міжнародних проєктів, збільшення магістральної ємності мережі, міжнародного інтернет-трафіка. Також він дозволить мінімізувати затримку до точки обміну трафіком при зверненні до багатьох популярних ресурсів, розташованих у Варшаві (Facebook, Amazon, Microsoft, ігрових серверів тощо), що допоможе збільшити швидкість доступу до них для всіх наших клієнтів. Крім того, при побудові віртуальних мереж наші корпоративні клієнти зможуть резервувати маршрути через нові європейські траси.

«Останнім часом ми спостерігаємо зростаючий попит на послуги високошвидкісних каналів передачі даних і постійно розширюємо лінійку наших продуктів, пропонуючи ринку кращі рішення. Новий міжнародний перехід дозволить нам ще ефективніше обробляти трафік між Україною, Польщею, Німеччиною, а також іншими країнами Євросоюзу і США. Завдяки реалізації цього проєкту наш інтернет стане ще більш надійним і швидким», підкреслив Володимир Лутченко, технічний директор «Датагруп».

«Спільний проєкт із нашим українським партнером є відповіддю на постійно зростаючий попит щодо збільшення кількості підключень між Польщею та Україною, зокрема з метою надання доступу до центрів обробки даних глобальних постачальників контенту, хмарних сервісів і OTT, розташованих у Варшаві. Такі великі гравці, як Google і Microsoft, вже інвестують у Польщу, а інші анонсують нові розробки. Ми вважаємо, що Польща вже є мостом між Європою та Азією, і це практично підтверджується реалізацією нашого проєкту», сказав Пшемислав Гонгала, директор із міжнародних продажів Hawe Telekom.