Від 26.02.2021 р. №2577

Голові Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики

Гетманцеву Д.О.

Голові Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації

Крячко М.В

 Народним депутатам України:

Василевській-Смаглюк О.М.

Кінзбурській В.О.

Герезі О.В.

Мотовиловцю А.В.

Холодову А.І.

Ніколаєнку А.І.

Абрамовичу І.О.

Федієнку О.П.

 

Щодо пропозицій до правок до другого читання

 у проєкт Закону «Про платіжні послуги»

(реєстр. № 4364 від 12.11.2020)

 Шановні народні депутати!

Асоціація «Телекомунікаційна палата України», яка створена для сприяння розвитку в Україні сфери цифрових комунікацій, звертається з приводу наступного.

Верховною Радою України 19 лютого 2021 року прийнято в першому читанні проект Закону «Про платіжні послуги» реєстр. № 4364 від 12.11.2020 (далі – проект Закону).

Вказаним проектом Закону пропонується змінити підходи до правового регулювання платіжного ринку, розширення кола надавачів платіжних послуг та упорядкування їх діяльності на платіжному ринку, встановлення правил надання платіжних послуг в Україні, встановлення вимог до надавачів платіжних послуг, посилення захисту прав споживачів цих послуг, підвищення безпеки та ефективності надання платіжних послуг, сприяння інноваціям та приведення законодавства України у відповідність до законодавства ЄС.

Разом з тим, проектом Закону не враховані деякі питання, що пов’язані зі спрощенням для споживачів здійснення ними розрахунків оператору телекомунікацій та провайдеру програмної послуги за телекомунікаційні послуги, програмні послуги, послуги відео на замовлення, а також пов’язаних з ними сервісних послуг та обладнання.

Враховуючи вказане, надсилаємо у додатку до цього листа пропозиції Телекомпалати у вигляді правок до другого читання та просимо врахувати їх під час доопрацювання тексту проекту Закону. Будемо вдячні, якщо після розгляду вказаних правок їх буде подано від Вашого імені.

З повагою

Голова Ради Асоціації                                                   Т.В. Попова

KPI_TelPU2021#3