Лист від 13.10.2020 № 2527

Комітет ВРУ з питань правоохоронної діяльності

Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Комітет ВРУ з питань бюджету

Комітет ВРУ з питань антикорупційної політики

Комітет ВРУ з питань цифрової трансформації

Комітет ВРУ з питань інтеграції України з Європейським Союзом

 

Щодо зауважень до проекту Закону реєстр. № 4002 від 01.09.2020

  Шановні народні депутати!

Телекомунікаційна палата України, яка об’єднує легальних гравців ринку цифрових комунікацій України, звертається з приводу наступного.

У Верховній Раді України було зареєстровано за № 4002 від 01.09.2020 проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за порушення вимог санкційного режиму, діючого на захист національної безпеки і територіальної цілісності України» (далі – проєкт Закону) та 15 вересня внесено до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Вважаємо, що положення проєкту Закону не відповідають Законам України «Про прокуратуру», «Про Регламент Верховної Ради України», а також правовим позиціям Конституційного Суду України.

Крім того, проєкт Закону містить положення, що суперечать принципу правової визначеності, які закріплені у статті 8 Конституції України, що не сприятиме їх однозначному правозастосуванню та може призвести до порушення інших положень Основного Закону України.

За результатами здійсненого аналізу положень проєкту Закону надсилаємо у додатку до листа пропозиції та зауваження у вигляді порівняльної таблиці.

Враховуючи вказане, звертаємося з проханням не допустити прийняття проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за порушення вимог санкційного режиму, діючого на захист національної безпеки і територіальної цілісності України» (реєстр. № 4002 від 01.09.2020).

 

Голова Ради Асоціації                                                              Т.В. Попова

KPI_TelPU2020#1