Голові Верховної Ради України
РАЗУМКОВУ Д.О.
Голові Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики
ГЕТМАНЦЕВУ Д.О.
Голові Ком ­ітету ВРУ з питань цифрової трансформації
КРЯЧКУ М.В.
Голові Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності
МОНАСТИРСЬКОМУ Д.А.
Голові Комітету ВРУ з питань правової політики
КОСТІНУ А.Є.
Голові Комітету ВРУ з питань економічного розвитку
НАТАЛУСІ Д.А
Народному депутату України
МАРУСЯКУ О.Р.

Щодо необхідності доопрацювання
проекту Закону реєстр. № 2285-д

Шановні народні депутати!
Телекомунікаційна палата України, яка об’єднує легальних гравців ринку цифрових комунікацій України, звертається з приводу наступного.
У Верховній Раді України зареєстровано за № 2285-д від 18.12.2019 проект Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (далі – Проект Закону).
Вказаний проект Закону 16.01.2020 року прийнято в першому читанні. Листами від 23.12.2019 № 2398 та від 10.01.2020р. № 2405/1 Телекомпалата надсилала зауваження до Проекту Закону з метою доопрацювання його до другого читання.
Так, відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.01.2020 464-IX «Про прийняття за основу проекту Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики зобов’язано доопрацювати Проект Закону з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.
Проте, на сайті Верховної Ради України станом на 28 травня відсутня інформація та текст редакції законопроекту до другого читання.
Враховуючи інформацію щодо розкладу засідань Верховної Ради України, то Проект Закону заплановано виносити в зал до розгляду на друге читання у Пленарний тиждень з 2 по 5 червня2020 року.
Таким чином, наголошуємо повторно на необхідності доопрацювання тексту Проекту Закону з урахуванням зауважень та правок, які надсилаємо у додатку до цього листа.
Оскільки, без доопрацювання тексту проекту Закону, його положення будуть прямо суперечити нормам статтей 31 та 34 Конституції, статті 6, 39 та 40 Закону України «Про телекомунікації» та статті 12 Директиви 2000/31/ЄС Європейського парламенту та Ради «Про деякі правові аспекти інформаційних послуг.
Додаток: на 3 арк. в 1 прим.

З повагою

Тетяна Попова, Голова Ради

ЗАВАНТАЖИТИ ПОРІВНЯЛЬНУ ТАБЛИЦЮ (файл формату .pdf)

KPI_TelPU2020#2