1 травня відбулось онлайн обговорення подальших взаємовідносин між провайдерами програмної послуги та ОКУ за участі Голови Ради ТелПУ Тетяни Попової.

Як всім відомо, 10 квітня завершився переговорний процес між провайдерами програмної послуги та акредитованою ОКУ щодо встановлення тарифів за кабельну ретрансляцію об’єктів авторського та суміжного права. Не зважаючи на карантинні обмеження, процес перемовин між КАМП та провайдерами пройшов з дотриманням усіх норм та вимог Закону України «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав». Компромісне рішення щодо тарифів – 40 коп. за абонента – з поступовим підвищенням протягом п’яти років. Проте, протокол переговорів та тарифи не опубліковані на офіційному сайті МЕРТ.

Що робити провайдерам програмної послуги:

  1. Дочекайтеся офіційної публікації тарифів та типового договору.
  2. Прийміть зважене рішення – підписувати чи не підписувати отриманий договір від КАМП.
  3. У разі підписання договору, переконайтеся, що цей договір є типовим.
  4. Підписуйте договір на весь термін акредитації КАМП (3 роки).
  5. Зверніть увагу, в договорі має буте передбачена можливість зниження тарифів у випадку нестабільної економічної ситуації.
  6. За можливості, увійдіть до складу наглядової ради КАМПу, аби контролювати процес збору та розподілу винагороди між власниками авторських та суміжних прав. Тому що найголовніше – це прозорість та рівні умови для всіх учасників процесу.

Якщо ж з’явиться можливість накласти офіційно тимчасовий мораторій на сплату винагороди ОКУ, Телекомпалата обов’язково її підтримає.

KPI_TelPU2020#2