Телекомпалатою відповідно до вимог Закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» подано в Національну Раду України з питань телебачення і радіомовлення пропозиції до проекту Плану розвитку телерадіоінформаційного простору.

Пропозиції спрямовані на виконання положень коаліційної Угоди Верховної Ради України VII скликання, Програми діяльності Кабінету Міністрів України в частині дерегуляції та зменшення кількості точок дотику бізнесу і держави, а також усунення надмірного регулювання господарської діяльності.

З метою боротьби з безліцензійної діяльністю запропоновано доповнити коло органів, до яких звертається Національна Рада, а саме, доповнити такий перелік Державною фіскальною службою України. Лідери ринку платного телебачення, які входять до складу асоціації, виступають за чесну конкуренцію і саме тому пропонують розробити заходи щодо захисту конкуренції та антидемпінгу цін на ринку, що є пріоритетними для індустрії.

Також Телекомунікаційна палата України наполягає в своїх пропозиціях ініціювати зміни до Методики розрахунку ліцензійного збору за видачу ліцензії провайдера програмної послуги з метою встановлення такого збору з урахуванням економічного обґрунтування.

З повним текстом листа, можливо ознайомитися нижче.

Текст листа