Щойно закінчилося засідання профільного Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку, на якому черговий раз розглядалася ситуація з підготовкою підзаконних нормативно-правових актів до ЗУ про доступ до інфраструктури. Представники відповідальних відомств відзвітували наступне.

Міністерство інфраструктури України повідомило, що нарешті у червні заплановано перше засідання робочої групи з розгляду проекту Методики розрахунку плати за доступ до об’єктів транспорту, розробленого Міністерством. А проект Правил наразі вже має погодження від Міністерства юстиції та готується до затвердження Кабінетом Міністрів України;

Мінрегіонбуд доповів стосовно того, що найближчим часом відбудеться погоджувальна нарада з питань розгляду зауважень до проекту Правил доступу до об’єктів будинково-розподільчої мережі,  Методика розрахунку плати за доступ до об’єктів будівництва знаходиться лише на початковій стадії розробки Міністерством.

У свою чергу, представник від Міненерговугілля повідомив про відсутність погодження проекту Методики розрахунку плати за доступ до об’єктів електроенергетики від ДРС та МЕРТу, проект Правил схвалений Урядовим Комітетом та готується до затвердження Кабінетом Міністрів України.

За ініціативою Телекомпалати України Комітет ВРУ з питань інформатизації та зв’язку вирішив звернутися до відповідальних за підготовку підзаконних НПА міністерств з рекомендацією розмістити на їх офіційних веб-сайтах офіційні роз’яснення для власників об’єктів інфраструктури стосовно того, що не зважаючи на відсутність ряду методик, вартість плати за доступ до об’єктів інфраструктури не повинна перевищувати граничні розміри, встановлені Законом України про доступ.

Також профільний Комітет ВРУ має наміри надіслати запити до відповідальних відомств щодо надання інформації про приблизні терміни підготовки та затвердження бракуючих підзаконних НПА.

KPI_TelPU#2