Фото: StockSnap

22 травня, Міністр освіти і науки України підписав наказ про створення експертно-консультативного комітету з цифрових технологій в освіті та затвердив особовий склад комітету, до якого увійшли такі галузеві експерти, як Тетяна Попова (Телекомпалата України), Тетяна Нанаєва (Хай-тек Офіс Україна), Елліна Шнурко-Табакова (Рада з інформбезпеки та кіберзахисту) та Олег Якимчук (Гугл Україна).

Тетяна Попова розповідає наступне: «Сьогодні Інформаційно-комунікаційні технології відіграють важливу роль в освітньому процесі: безмежний потік корисної та пізнавальної інформації, нові можливості для дистанційного навчання, швидкий та легкий пошук необхідних даних роблять навчальний процес більш зручним, насиченим та мобільним. Цифровізація освітніх закладів відкриває нові горизонти не лише для учнів, а й для педагогів.

Беззаперечно, сьогодні Уряд України вирішив на державному рівні посприяти впровадженню ІКТ в такі галузі як освіта та медицина, враховуючи пріоритетність розвитку широкосмугового доступу до Інтернет-мережі в школах та медичних закладах».

На думку Тетяни Попової, експертно-консультативний комітет стане майданчиком для взаємодії освітян та представників ІКТ-індустрії, де педагоги та галузеві експерти будуть обмінюватися власними поглядами та досвідом задля пришвидшення процесу використання сучасних технології в навчально-виховній діяльності.

Телекомпалата України всіляко підтримує ініціативи, пов’язані з розвитком цифрового суспільства в Україні, та бажає продуктивної роботи всім учасникам експертно-консультативного комітету з цифрових технологій в освіті!

KPI_TelPU#other