Телекомпалата України надіслала звернення до Прем’єр-міністра України та державних регуляторних органів відносно переходу України на цифровий стандарт телерадіомовлення у визначені строки.

Як відомо, Планом використання радіочастотного ресурсу України передбачено припинення використання аналогової технології телерадіомовлення у червні 2017 року. На нашу думку,  запровадження цифрового телебачення позитивно вплине  на економічний стан країни, прискорить перехід до інформаційного суспільства та слугуватиме розвитку вітчизняних медіа, а відмова від аналогового телерадіомовлення має відбутися у терміни, встановлені Планом заходів.

Вважаємо, що вже зараз необхідно розпочати інформування населення про відключення аналогового телерадіомовлення. Ми переконані, що таке інформування повинне відповідати критеріям соціальної реклами.

Отже, така рекламна кампанія обов’язково повинна містити інформацію:

– про дату відключення аналогового ефірного мовлення;

– просто і чітко пояснювати причини переходу до цифрового мовлення;

– інформувати про переваги, які отримають споживачі від переходу на цифрове мовлення;

– та перелічувати усі наявні способи перегляду українського телебачення у цифровій якості, а саме: як через ефір, так і за допомогою кабельного, супутникового чи Інтернет- телебачення, що легально надають послуги доступу до цифрового телерадіомовлення на території України.

Телекомпалата переконана, що Україна готова до зазначених позитивних змін, та висловлює свою підтримку дій, спрямованих на перехід до цифрового телерадіомовлення у визначені строки.

Текст звернення