Новий рік – це традиційний час для визначення нових цілей та встановлення нових завдань. Цьогоріч (як і в минулому році) ми продовжимо працювати за 8 пріоритетними для асоціації напрямками:

1. Спрощення умов діяльності в цифровій індустрії

2. Інтелектуальна власність, персональні дані та свобода слова

3. Чесна конкуренція та адвокація інтересів учасників асоціації

4. Цифровий розвиток держави та індустрії

5. Професійна експертиза нормотворчості

6. Інформаційно-консультативна підтримка учасників асоціації

7. Рublic relations

8. Налагодження партнерства між державою та індустрією

Варто зазначити, що кількість визначених цілей в порівнянні з минулим зросла на 16 пунктів та налічує 55 конкретних завдань. Ми плануємо приділити ще більше уваги чесній конкуренції в сфері послуг Інтернету, телебачення та мобільного зв’язку. Ми й надалі працюватимемо над покращенням бізнес-середовища та боротьбою з демпінгом.

Учасники асоціації підтвердили незмінність позиції асоціації, що будь-яке обмеження доступу до нелегальних ресурсів здійснюється виключно за рішенням суду постачальниками хостингу та/або реєстраторами доменних імен, а оператори/провайдери телекомунікацій не несуть відповідальності за зміст контенту, який передається їх мережами.

В 2021 році ми розраховуємо на прийняття ключових галузевих законів (про електронні комунікації, про медіа, про хмарні послуги, про регулятора, тощо), тому наші сили будуть зосередженні на підтримці згаданих законопроєктів за умови задовольняючої інтереси учасників ТелПУ редакції. Також ми продовжимо виступати проти створення державного оператора зв’язку, який знищить конкуренцію на ринку державних цифрових послуг та може навпаки сприяти корупційним ризикам і неефективному використанню бюджетних коштів.

Ми плануємо брати участь і підтримувати професійні індустріальні конференції та щиро сподіваємося на офф-лайн формати. А також вже зараз ми розпочинаємо підготовку чергового воркшопу #Антигравітація.

Повний перелік KPI_TelPU опубліковано ось тут.

Якщо ваші цілі відповідають нашим завданням, ласкаво просимо!

KPI_TelPU2021#7