Проблеми й перспективи розвитку сегменту платного ТБ ─ основна тема дискусій міжнародної конференції «Pay TV in Ukraine 2016:UP&UP»

«Чому відсутній порядок на ринку?» ─ це питання виникає щоразу, коли гравці ринку платного телебачення опиняються перед проблемою відсутності єдиних правил чесного ведення бізнесу. Під час першої дискусійної панелі «Pay TV in Ukraine 2016: UP&UP», яка проходитиме в рамках Міжнародного форуму KIEV MEDIA WEEK, учасники конференції спільно з модератором, екс-членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Катериною Котенко, обговорюватимуть основні причини безладу в вітчизняній індустрії платного ТБ. Конференція організована Телекомунікаційною палатою України за підтримки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Серед актуальних питань ─ недостовірна звітність щодо кількості абонентів. Адже це встановлює нерівні умови для кабельних операторів, формує недостовірні статистичні данні щодо загальної кількості абонентів і, як результат, впливає на розмір роялті телеканалів. Деякі кабельні провайдери отримують ринкову перевагу не в результаті чесної конкуренції, а завдяки застосуванню нелегальних схем оптимізації оподаткування, уникненню ліцензування та інших порушень законодавства. Ще один фактор негативного впливу на розвиток платного телебачення в Україні – дискримінація провайдерів за технічною ознакою: кабельні оператори досі знаходяться в програшній позиції перед супутниковими та ОТТ-платформами із розповсюдження телевізійного контенту. Регресивне і незмінне протягом багатьох років законодавство теж не сприяє розвитку сегменту платного телебачення в Україні.

─ Відсутність порядку на ринку – проблема для всіх гравців, які хочуть розвивати всі сегменти контентного бізнесу й отримувати дохід від платного телебачення. Для розвитку і росту цього сегменту в Україні є всі можливості. На «Pay TV inUkraine 2016: UP&UP» важливо не лише вислухати думки основних зацікавлених сторін, а й об’єднати наші зусилля, щоб забезпечити рівні умови для всіх учасників ринку, ─ говорить учасник панельної дискусії, генеральний директор компанії ВОЛЯ Джордж Жембері.

Які спільні кроки необхідно зробити гравцям ринку? Як подолати перепони на шляху розвитку телебачення та яку роль у цьому процесі повинна відіграти держава? – ці питання будуть у фокусі дискусії за участю ключових менеджерів провідних українських провайдерів та телекомпаній.