Підчас засідання 29 червня своїм рішенням НКРЗІ висловила позицію щодо недоцільності прийняття проекту Закону України “Про детінізацію ринку азартних ігор в Україні” у зв’язку із зауваженнями до нього. НКРЗІ вважає, що покладання обов’язку на оператора, провайдера телекомунікацій щодо обмеження прав на доступ своїх абонентів до ресурсів, через які провадяться азартні ігри з порушенням вимог Закону України “Про детінізацію ринку азартних ігор в Україні” можливе виключно на підставі судового рішення, прийнятим за позовом Уповноваженого органу.

Телекомпалата України погоджується з позицією НКРЗІ в даному питанні.
29 червня ТелПУ направила
листи профільним комітетам ВРУ щодо доцільності повернення законопроекту ініціаторам на доопрацювання. Дійсно, в законопроекті зазначені норми, що суперечать європейському законодавству. Адже порушується принцип щодо обмеження лише за рішенням суду доступу абонентів операторів телекомунікацій до ресурсів мережі Інтернет.

Варто зазначити, що на разі в ВРУ зареєстровано альтернативний законопроект (№4663 від 13.05.2016), який теж становить загрозу гарантованому державою вільному доступу споживачів до загальнодоступних телекомунікаційних послуг (див. лист Телекомпалати України від 14.06.2016 № 1867). Громадська рада приКомітеті ВРУ з питань свободи слова та інформації також висловила аналогічну позицію щодо зазначеного законопроекту.