Федеральная комиссия по связи (FCC) определила провайдеров услуг доступа к Интернет как общественные линии связи

26 лютого Федеральна Комісія зв’язку (FCC) проголосувала (3 до 2) на користь нових правил «мережевого нейтралітету» і визначила провайдерів послуг доступу до Інтернет як громадські лінії зв’язку (відповідно до Розділу II Закону про зв’язок).

Нові правила забороняють компаніям платити за більш швидкий доступ для споживачів, в практиці відомо як “фінансування пріоритетів”.

Очікується, що Голосування Федеральної комісії США зв’язку на користь широкосмугового регулювання (Розділ II) може викликати судові позови від кабельних компаній та інших провайдерів широкосмугового доступу.

“Я дуже пишаюся процесом, який провела Комісія для того, щоб запустити це в розробку. Це історична подія в сучасних відкриттях захисту інтернету. Я говорю ці слова не тільки в якості голови цього відомства, а як громадянин США “, – Том Уілер, Голова FCC.

У заяві, опублікованій після голосування, Уілер каже, що є три ключові пункти для “широкосмугового майбутнього”: мережа повинна бути швидкою, справедливою і відкритою.

Президент Обама після голосування подякував більше 4-м мільйонам чоловік, які зв’язувалися з FCC для підтримки «мережевого нейтралітету», заявивши, що “заклик до змін” є “основою нашої демократії”. Обама в листопаді 2014 закликав FCC розглядати послуги широкосмугового доступу як комунальну послугу.

Кілька американський провайдерів послуг доступу до мережі, в тому числі AT & T і Verizon, миттєво розкритикували рішення FCC. У Verizon заявили, що FCC нав’язує правила, які були написані в «епоху парового локомотива і телеграфу».

За три дні до голосування Comcast заявив, що не вірить в те, що регулювання широкосмугового зв’язку як частина житлово-комунального послуги було “правильним рішенням”.

“Використовуючи Розділ II, я надаю моїм колегам найсильніший захист «відкритого інтернету»з тих, які колись були запропоновані FCC … Моя пропозиція забезпечує право інтернет-користувачеві йти туди, куди вони хочуть, коли вони хочуть, і право інноваторам створювати нові продукти, не питаючи чийогось дозволу » – Том Уілер, Голова FCC.

У лютому Уілер захистив регулювання широкосмугового зв’язку, як частину житлово-комунальної послуги, стверджуючи, що це був єдиний спосіб гарантувати, що Інтернет залишиться “відкритою платформою для інновацій і вільного вираження”.

FCC вперше проголосували за те, щоб рухатися вперед з розробкою правил «мережевого нейтралітету» ще в травні 2014 року, але цього не судилося тоді статися.

В Листопаді 2014 року голова Том Уілер сказав, що агентство так довго формулювало правила, тому що “великі компанії будуть подавати в суд”.

FCC вперше реалізувала принцип «мережевого нейтралітету» в кінці 2010 року, але Verizon дуже швидкоподав до суду на них, щоб запобігти їх розвитку.

У грудні 2014 року Інститут Прогресивної Політики опублікувавв дослідження, яке передбачає, що споживачі можуть платити додаткові $ 84 в рік, якщо провайдери впроваджуватимуть цю мережу як житлово-комунальні послуги. Це тому, що провайдери широкосмугового доступу можуть бути змушені внести свій вклад в державні і федеральні програми, спрямовані на забезпечення доступу до послуг електрозв’язку.

Додатково повідомляємо:
Принцип мережевої нейтральності або мережевого нейтралітету визначає, що будь-який інтернет-трафік повинен оброблятися з однаковим пріоритетом, незалежно від його характеру і походження.
Мережевий нейтралітет підтримують десятки організацій з безлічі країн і кілька впливових особистостей, наприклад, винахідник веба Тім Бернерс-Лі.
Закон про «мережеву нейтральність» вже є реальністю в Євросоюзі.