Ось і добігає кінця каденція VIII скликання народних депутатів України. Ці п’ять років законотворчості були дійсно важливими для ІКТ-індустрії. Вперше за історію існування Верховної Ради в її стінах було створено профільний комітет, який дійсно опікувався проблемами нашої галузі! Телекомунікаційна палата України щиро дякує народним обранцям та секретаріату Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку та, в першу чергу, Голові Комітету – Олександру Данченку. Вперше в «будівлі під куполом» йшов відкритий діалог між владою та бізнесом, вперше наші проблеми були почуті, вперше ринок мав реальну підтримку.

Так, завдяки спільним зусиллям та конструктивній роботі було прийнято ряд важливих для галузі цифрових комунікацій Законів України, можливо, не всі з них запрацювали на 100%, але ми впевнені, що це лише питання часу. Але є й інша не менш важлива сторона медалі – завдяки Комітету не були прийняті тексти законів, що ставили під загрозу подальші технологічні інновації в Україні та могли значно погіршити й без цього складне становище телекомунікаційного бізнесу.

Сподіваємося, що наступні п’ять років теж будуть не менш продуктивними, ІКТ-індустрія отримає новий потужний поштовх для розвитку, адже Комітет ВРУ з питань інформатизації та зв’язку залишив у спадок міцне законопроектне підґрунтя. Телекомпалата України розраховує на подальше впровадження цифрової економіки, цивілізовані відносини між владою та галуззю в інтересах споживачів та, в свою чергу, обіцяє прикласти максимальних зусиль, аби це відбулося якомога швидше!

KPI_TelPU2019#other