7 червня представники Телекомпалати України взяли участь у зустрічі щодо інтернетизації українських шкіл. На заході були присутні представники МОН України, ДП «ПРОЗОРРО», ДУ «Професійні закупівлі», профільні асоціації та оператори телекомунікацій.

Під час зустрічі МОН України повідомило, що відповідно до програми інформатизації шкіл місцевими облдержадміністраціями вже отримано кошти для організації доступу до Інтернету. Розпорядниками бюджетних коштів та замовниками послуг стануть 1449 обласних шкіл.

Також Державна установа «Професійні закупівлі» презентувала результати своєї успішної діяльності у сфері державних закупівель та запропонувала операторам долучитися до співпраці, використовуючи електронні каталоги «Професійні закупівлі», як надійного посередника.

В результаті зустрічі МОН України та BRDO запропонували операторам надати до ДУ «Професійні закупівлі» свої пропозиції щодо умов інформатизації декількох типів шкіл з дотриманням єдиних вимог і стандартів.   ДУ «Професійні закупівлі» узагальнить такі дані в свій електронний каталог, де будуть визначені критерії вимог, обов’язкові для кожного замовника (школи) та виконавця (оператора) при проведенні робіт з інформатизації.

Варто зауважити, що виділеним бюджетом передбачені лише організація підключення шкіл до мережі Інтернет та закупка необхідного для цього обладнання (без урахування щомісячної абонентської плати).

KPI_TelPU2019#6