Головам профільних комітетів

Верховної ради України

та народним депутатам України

Лист від 01.08.2018 р. №2308

Щодо необхідності прийняття проекту Закону 8544 від 03.07.2018

Шановні народні депутати !

У Верховній Раді України зареєстровано за № 8544 від 03.07.2018 проект Закону «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за умисне пошкодження об’єктів телекомунікацій, припинення незаконного збагачення за допомогою операцій з металобрухтом)», який розроблено з метою припинення крадіжок, пошкодження телекомунікаційного обладнання, складових телекомунікаційних мереж, що призводять до порушення цілісності об’єктів телекомунікацій, спричинення шкоди таким об’єктам.

Проблема пошкодження та крадіжок телекомунікаційних мереж існувала завжди, але останніми роками вона стала ще більш масштабною. Оскільки, саме такі крадіжки стали вже окремими «видом» бізнеса зловмисників, а в свою чергу, оператори і провайдери телекомунікацій вимушені щомісяця витрачати мільйони гривень на відновлення своєї інфраструктури.

Крім того, вважаємо, що вказані пошкодження та крадіжки – це, в першу чергу, і втручання в роботу критичної інфраструктури, що становить загрозу життю, безпеці громадян та країни.

Враховуючи вищевказане, асоціація «Телекомунікаційна палата України» вітає прагнення народних депутатів щодо вирішення вказаного проблемного питання та звертається з проханням посприяти найскорішому прийняттю проекту Закону «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за умисне пошкодження об’єктів телекомунікацій, припинення незаконного збагачення за допомогою операцій з металобрухтом)».

З повагою

Тетяна Попова, Голова Ради Асоціації