В результаті аналізу проекту Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури БРМ Телекомпалата України вирішила надіслати доповнення та пропозиції до згаданого проекту.

На думку експертів ТелПУ, Методика потребує значного доопрацювання, а в деяких пунктах – додаткового обговорення з представниками галузевих асоціацій.

Так, для прикладу, ми пропонуємо взяти за взірець деякі принципові положення проекту Методики, розробленого НКРЗІ (не операторська ККЕ). Цей документ містить чіткий перелік робіт, які не можуть бути включені до складу додаткових витрат із надання доступу до елементів інфраструктури БРМ. Також, пропонуємо для переліку робіт, що враховуються для визначення розміру одноразової плати за доступ до елементів інфраструктури БРМ, встановити нормативи часу виконання таких робіт (з урахуванням того, що такі роботи для власника об’єкту інфраструктури будуть непрофільними).

Також звертаємо увагу розробників на те, що законодавчо встановлено: розмір плати за доступ до елементів інфраструктури БРМ не може змінюватися протягом одного року з дня укладення договору з доступу, а розмір мінімальної заробітної плати має вплив на граничні тарифи, а не є підставою для перегляду розміру плати за доступ до елементів інфраструктури БРМ.

Нагадуємо, що термін громадського обговорення закінчується 25 квітня!

Більш детально про пропозиції Телекомпалати до проекту Методики – за посиланнями: